ECEAT camping ’t Rouweelse Veld

Eceat is het Europees Centrum voor Eco en Agro Toerisme. Een stichting in 1993 opgericht ter bevordering van kleinschalig en verantwoord toerisme op het Europese platteland.
Camping ’t Rouweelse Veld is in het bezit van een ECEAT certificaat.

Kleine campings en kampeerver worden zorgvuldig geselecteerd door ECEAT. Zij moeten hierbij minimaal voldoen aan een aantal zaken zoals; millieu- en gastvriendelijke bedrijfsvoering en comfort- en duurzaamheidscriteria.

  • Milieu: besparing van water en energie, hiermee wordt bedoeld het bevorderen van afvalbeperking en afvalscheiding, stimuleren van milieuvriendelijk vervoer en indien mogelijk gebruik maken van duurzame bouwmaterialen. Zo wordt op ’t Rouweelse veld de verwarming van het douchewater bijvoorbeeld ondersteund door een zonnecollector (heatpipe) met boiler en de elektriciteit voor de camping wordt volledig door zonne-energie opgewekt door onze eigen zonnepanelen. Daarnaast proberen wij met behulp van onze gasten het afval van de camping zoveel mogelijk te scheiden in ons milieustraatje.
  • Natuur: bescherming van de natuurlijke omgeving (biodiversiteit); instandhouding cultuurlandschappen door landschapsbeheer en landschapsontwikkeling.
  • Agrarisch: indien mogelijk biologisch, geen gebruik van pesticiden of hormoonvoer maken; een diervriendelijk beleid.
  • Mens: ondersteunen van de lokale economie.
  • Cultuur: ondersteunen van de lokale cultuur; regionale producten en activiteiten.

Camping ’t Rouweelse Veld op de website van Eceat

Enkele belangrijke links:

Eceat internationaal: Internationale website van Eceat

De Groene Vakantiegids: website met alle accommodaties die aangesloten zijn bij Eceat