Appelpers

Kom ook uw eigen appelsap persen.

Ook in 2024 organiseren we weer twee appelpersdagen.

Meld nu al aan per email en wij zullen u dan middels een mailing tijdig persoonlijk informeren over de planning van de persdag(en).

De mobiele fruitpers zal dit jaar op woensdag 4 en 11 september 2024 weer 2 dagen op ’t Rouweelse veld in Kronenberg aanwezig.

In de afgelopen jaren zijn er in het kader van erfbeplanting op veel plaatsen fruitbomen en kleine boomgaarden aangelegd.
Het is zonde als je zelf teveel fruit produceert om op te eten of elk weekend een appeltaart aan het bakken bent.

De kans is groot dat  er dan niets meer met het fruit gedaan wordt en dat het onder de bomen wegrot.

Hoe werkt de mobiele sappers

De appels/peren worden gewassen en geperst. Het sap wordt op 80 graden gepasteuriseerd en word vervolgens afgevuld in verpakkingen.

Voor de meest smakelijke verhouding wordt meestal 75% appel en 25% niet overrijpe peren aanbevolen. Daarnaast kunnen ook nog zo’n 10% aan bessen, ontrankte druiven of ontpitte pruimen worden toegevoegd en mee geperst worden, deze dient u zelf mee te brengen.

Het fruit wordt geperst in uw bijzijn en u neemt dus ook echt uw eigen fruitsap mee naar huis.
Indien de pakken met sap  vorstvrij en droog worden opgeslagen, zijn ze ~2 jaar houdbaar.

Een aangebroken pak kunt u nog ~2 maanden gebruiken.

Hoe moet de toestand van het fruit zijn

Het fruit moet vrij zijn van zand of klei en er mag geen schimmel of rot op zitten. Het fruit wordt in de machine nog een keer extra gewassen. Plekjes op het fruit of wormsteken op het fruit vormen geen probleem.

Het is ook mogelijk om ongepasteuriseerd fruitsap te laten persen, maar u dient hier dan zelf voor jerrycans of vaten te zorgen.

Minimale hoeveelheid 75 kg

Voor iedereen die meer dan 75 kg appels of peren meebrengt bestaat dus de mogelijkheid om op woensdag 4  en/of 11 september 2024 op Camping ’t Rouweelse veld in Kronenberg van zijn eigen fruit sap te laten persen in een professionele en mobiele fruitpers.

Voor  meer informatie en aanmelding

Om te lange wachttijden zoveel mogelijk te voorkomen zal een rooster opgesteld worden en hierdoor wordt er verzocht zo snel mogelijk door te geven hoeveel fruit u denkt aan te leveren. Er word hierop gereageerd met een tijd waarop u verwacht word.

Kosten

Product
Prijs
Pak (3L)
€ 4,05
Pak (5L)
5,80

Mocht er interesse zijn kunt u zich aanmelden bij:

Camping  ’t Rouweelse veld,
De Hees 44A Kronenberg
077-4674360 of +31-6-29203253
algemeen@rouweelseveld.nl