De Omgeving van ’t Rouweelse veld

Kronenberg is een klein dorp aan de rand van de Peel in het gastvrije Noord-Limburg.  Het is een van oorsprong agrarisch dorp en telt op dit moment iets meer dan 1100 inwoners.  In het centrum o.a. de kerk, (rijksmonument naar een ontwerp van architect Hendrik v d. Valk).

Op slechts een paar een paar km afstand vindt u het bekende attractiepark Toverland en 3  km het Equestrian Centre de Peelbergen, een nieuw regionaal, nationaal en internationale paardensportcentrum waar dagelijkse trainingen van paarden en ruiters  en tal van hippische evenementen plaatsvinden.

De omgeving van Kronenberg nodigt uit om te fietsen en te wandelen.  De camping is centraal gelegen in het Noord Limburgse fietsrouteknooppunten netwerk en ook het wandelroute netwerk Knopenlopen. Tip van ons: de wandelroute Oorlogs Sporen Kronenberg, afwisslend door open landschap en dan weer bos met veel info onder weg.

De gezellige dorpjes in de omgeving zijn een bezoek waard
’t Rouweelse veld ligt 1 km buiten de dorpskern van Kronenberg en 2 km van het centrum van Sevenum. In de zomermaanden worden er volop activiteiten in de dorpen in de omgeving georganiseerd.
Mooie dorpen in de omgeving zijn b.v. Griendtsveen, Arcen of Tegelen waar elke 5 jaar de beroemde Passiespelen worden opgevoerd.
Verder zijn er in de omgeving tal van mogelijkheden voor uitstapjes voor jong tot oud.  Hieronder een aantal suggesties met doorklik link naar de betreffende websites

Horst
Attractiepark Aardbeienland                                                                                                                               

Tegelen
Speeltuin Klein Zwitserland

Grubbenvorst
Speeltuin Roeffen Mart (gratis)

Twisteden
Attractiepark Irrland (Duitsland)

Melderslo
Streekmuseum de Locht

Horst
De Kantfabriek

Venlo
Limburgs Museum

Arcen
Bierbrouwerij Hertog Jan
Graanbranderij De IJsvogel

Nationale Parken
De Groote Peel
De Maasduinen
De Meinweg