De Omgeving van ’t Rouweelse Veld

Kronenberg is een klein dorp aan de rand van de Peel in het gastvrije Noord-Limburg.  Het is een van oorsprong agrarisch dorp en telt op dit moment iets meer dan 1100 inwoners.  In het centrum o.a. de kerk, (rijksmonument naar een ontwerp van architect Hendrik v d. Valk).

Op slechts een paar een paar km afstand vindt u het bekende attractiepark Toverland en op 3  km het Equestrian Centre de Peelbergen, een nieuw regionaal, nationaal en internationale paardensportcentrum waar bijna dagelijkse trainingen van paarden en ruiters  en tal van hippische evenementen plaatsvinden.

De omgeving van Kronenberg nodigt uit om te fietsen en te wandelen.  De camping is centraal gelegen in het Noord Limburgse fietsrouteknooppunten netwerk en ook het wandelroute netwerk Knopenlopen. Tip van ons: de wandelroute Oorlogs Sporen Kronenberg, afwisselend door open landschap en dan weer bos met veel info onder weg.

De gezellige dorpjes in de omgeving zijn een bezoek waard
’t Rouweelse veld ligt 1 km buiten de dorpskern van Kronenberg en 2 km van het centrum van Sevenum. In de zomermaanden worden er volop activiteiten in de dorpen in de omgeving georganiseerd.
Mooie dorpen in de omgeving zijn b.v. Griendtsveen, Arcen of Tegelen waar elke 5 jaar de beroemde Passiespelen worden opgevoerd.
Verder zijn er in de omgeving tal van mogelijkheden voor uitstapjes voor jong tot oud.  Hieronder een aantal suggesties met doorklik link naar de betreffende websites

Horst
Attractiepark Aardbeienland
Kreuzelweg 3, 5961 NM Horst

De Kantfabriek
Americaanseweg 8, 5961 GP Horst                                                                                  

Tegelen
Speeltuin Klein Zwitserland
Verlengde Trappistenweg 35, 5932 ND Tegelen

Grubbenvorst
Speeltuin Roeffen Mart (gratis)
Meerlosebaan 15, 5971 NW Grubbenvorst

Twisteden
Attractiepark Irrland (Duitsland)
Am Scheidweg 1, 47624 Kevelaer, Duitsland

Melderslo
Streekmuseum de Locht
Broekhuizerdijk 16D, 5962 NM Melderslo

Venlo
Limburgs Museum
Keulsepoort 5, 5911 BX, Venlo Nederland

Arcen
Bierbrouwerij Hertog Jan
Kruisweg 44, 5944 EN Arcen

Graanbranderij De IJsvogel
Schans 20, 5944 AG Arcen

Nationale Parken
De Groote Peel
De Maasduinen
De Meinweg