Appelpers

Zelf uw eigen appelsap persen?

Ook in 2021 organiseren we weer appelpersdagen.

Aanmelden is vanaf nu al mogelijk per email en wij zullen u dan middels een mailing tijdig persoonlijk informeren over de planning op de persdag.

De mobiele fruitpers staat op woensdag 8 september en woensdag 22 september 2021 weer op ‘t Rouweelse veld in Kronenberg.

Op 8 september waren we volgeboekt en nu dus ook op 22 september.
Het is dus helaas niet meer mogelijk  nog aan te melden. Voor andere mogelijkheden om uw appels te laten persen verwijzen wij graag naar de website van onze partner de Huiskamp Sapmobiel , http://www.huiskampsapmobiel.nl

In de afgelopen jaren zijn er in het kader van erfbeplanting op veel plaatsen fruitbomen en kleine boomgaarden aangelegd. Het is zonde als je zelf teveel fruit produceert om op te eten of elk weekend een appeltaart van te bakken.

De kans is groot dat  er dan niets meer met het fruit gedaan wordt en dat het onder de bomen wegrot.

appelpers1

Hoe werkt de mobiele sappers

De appels/peren worden gewassen en geperst. Het sap wordt op 80 graden gepasteuriseerd en vervolgens afgevuld in 5 liter verpakkingen.

Voor de meest smakelijke verhouding wordt meestal 75% appel en 25 % peer aanbevolen. Daarnaast kunnen ook nog zo’n 10 % aan bessen, druiven of ontpitte pruimen worden toegevoegd en mee geperst worden, ook dit dient u zelf mee te brengen.

Het fruit wordt geperst waar u bijstaat en u neemt dus ook echt uw eigen fruitsap mee naar huis.

Indien de pakken met sap  vorstvrij en droog worden opgeslagen, zijn ze 2 jaar houdbaar. Een aangebroken pak kunt u nog 2 maanden gebruiken.

Hoe moet de toestand van het fruit zijn

Het fruit moet vrij zijn van zand of klei en er mag geen schimmel of rot op zitten. Het fruit wordt in de machine nog een keer extra gewassen. Plekjes op het fruit of wormsteken op het fruit zijn geen bezwaar.

Ongepasteuriseerd fruitsap ook mogelijk

Het is ook mogelijk om ongepasteuriseerd fruitsap te laten persen maar u dient dan zelf voor jerrycans of vaten te zorgen.

Minimale hoeveelheid 75 kg

Voor iedereen die meer dan 75 kg appels of peren produceert en meebrengt bestaat er nu de mogelijkheid om op woensdag 8  en/ of 22 september op Camping en Kattenpension ‘t Rouweelse veld in Kronenberg van zijn eigen fruit sap te laten persen in een professionele en mobiele fruitpers.

Kosten

Het sap wordt afgevuld in pakken van 3 liter  a € 3,90 per pak  of pakken van 5 liter en kost dan € 5,50  per pak

Voor  meer informatie en aanmelding

Om te lange wachttijden zoveel mogelijk te voorkomen zal een rooster opgesteld worden. Wij vragen u tzt. een inschatting te maken van de hoeveelheid fruit die u denkt aan te leveren  en geven u dan een tijd waarop u verwacht wordt.

Hebt u interesse om ook uw eigen fruit te laten persen, dan kunt u zich vanaf heden aanmelden bij:

Camping en Kattenpension ‘t Rouweelse veld,

De Hees 44A

Kronenberg

tel.077-4674360 of 06-29203253

of per mail: algemeen@rouweelseveld.n