Eceat camping ’t Rouweelse Veld

eceat-nl-logoEceat is het Europees Centrum voor Eco en Agro Toerisme, een stichting in 1993 opgericht ter bevordering van kleinschalig en verantwoord toerisme op het Europese platteland.
Camping ’t Rouweelse Veld is in het bezit van een ECEAT certificaat.

Kleine campings en kampeerverblijven worden zorgvuldig geselecteerd door ECEAT op een millieu- en gastvriendelijke bedrijfsvoering en moeten voldoen aan minimale comfort- en duurzaamheidscriteria.

  • Milieu: besparing van water en energie; afvalbeperking en afvalscheiding; stimuleren van milieuvriendelijk vervoer en indien mogelijk gebruik maken van duurzame bouwmaterialen. Zo wordt op ’t Rouweelse veld de verwarming van het douchewater b.v. ondersteund m.b.v. een zonnecollector (heathpipe) met boiler en de elektriciteit voor de camping wordt volledig, is 100 % zonne-energie opgewekt door onze eigen zonnepanelen. Met behulp van onze gasten proberen wij het afval van de camping zoveel mogelijk te scheiden in ons eigen milieustraatje.
  • Natuur: bescherming van de natuurlijke omgeving (biodiversiteit); instandhouding cultuurlandschappen door landschapsbeheer en landschapsontwikkeling
  • Agrarisch: indien mogelijk biologisch, geen gebruik van pesticiden of hormoonvoer; diervriendelijk beleid
  • Mens: ondersteunen van de lokale economie
  • Cultuur: ondersteunen van de lokale cultuur; regionale producten en activiteiten

camping ’t Rouweelse Veld op de website van Eceat

Enkele belangrijke links:

Eceat internationaal: Internationale website van Eceat

Eceat NL: Nederlandse website van stichting Eceat

De groene vakantiegids: website met alle accommodaties die aangesloten zijn bij Eceat